Siden mye av bloggen handler om hudpleie og produktanbefaling er det viktig at du vet hvilken hudtype og hudtilstand du har for å kunne få utbytte av produktene jeg anbefaler på denne siden. Les nedenfor for å finne ut av hvilken hudtype/hudtilstand du har, eller dra innom en hudpleiesalong med utdannede hudpleiere som kan gi deg svar på det meste du lurer på angående din hud.


Vi har disse hudtypene
Normal: Har ingen store porer eller fete partier. Kviser eller komedoner er sjeldent å se på normal hud. Når du kjøper produkter egnet for normal hud, trenger du ikke nødvendigvis å være innenfor denne kategorien, tenk heller «alle hudtyper» når du leser normal hud. Altså, produkter egnet for normal hud kan brukes av de fleste og gi litt fuktighet til huden.

Fet: Har store porer, ujevn hud og urenheter. Kan ofte se grå ut, og blir ofte blank på t-sonen. Viktig å ikke overdrive med rensing og bruk av vann. Da dette vil tørke ut hudoverflaten og dermed gjøre at huden produsere mer talg.

Tørr: Du har små porer. Tørr hud kan se og føles stram ut, den tåler også mindre enn normal hud. Du kan ha tørre og flassende partier på huden. Folk med tørr hud kan få linjer og rynker i ganske ung alder. Tørr hud vil trenge hudpleieprodukter som tilfører huden fett og beskytter mot ytre påkjenninger.

Kombinert: En kombinasjon av små og store porer, har derfor tørre og fete partier. Folk med denne hudtypen har ofte tørrere hud på vinteren og fetere på sommeren, det kan derfor være nødvendig med forskjellige produkter til sommer og vinter.


Hudtilstander
Fukfattig: Dvs, at huden mangler fukt. Ikke fett. Altså vann. Du kan se dette ved å nype litt på huden, om huden trekker seg fort tilbake har du nok fuktighet.

Sensitiv: Vanligvis tørr med fine porer. Blir lett irritert av produkter, parfyme osv. Andre kjennetegn er at huden blir fort rød.

 

Reklamer